»

NEJHORŠÍ DRUHY POTRAVIN

Seznam devíti nevhodných položek, který sestavili odborníci na výživu, vznikl na základě dosavadních poznatků vědců a lékařů o tom, co škodí lidskému zdraví. Vyhnout byste se proto měli těmto látkám včetně potravin, které je obsahují. Na dobrou cestu ve výživě se dostanete už tehdy, když se budete snažit aspoň co nejvíc omezit jejich konzumaci. Nezapomeňte, že zdraví ničí také přehnané užívání zbytečných léků, samozřejmě drogy, ale i různé léky na "uvolnění" či "povzbuzení" - mají škodlivé vedlejší účinky.

Bílý cukr - Způsobuje poškození slinivky, mozku i dalších orgánů. Mnoho odborníků také tvrdí, že způsobuje nervozitu a u dětí také hyperaktivitu a předrážděnost.
Bílá mouka - Neobsahuje vitamín E ani žádné jiné důležité základní živiny včetně vlákniny. V podstatě s ní konzumujeme  jen prázdné kalorie, které navíc ani dlouho neudrží pocit sytosti, jak je tomu u celozrných výrobků.


Jídla z fast foodu - Použité polotovary obsahují často aditiva, která mohou být škodlivá, případně dokonce i hormony. Navíc je v nich skrytý cukr (nejen v houskách, ale dokonce i v mase a v jeho ochucení) a vysoký podíl nežádoucích transmastných
tuků.


Nekvalitní mléko a mléčné výrobky - Na bílo obarvená voda, případně želatinové “takyjogurty", nemají žádnou nutriční hodnotu. Opět v nich najdeme spoustu cukrů a tuků.


Sůl - Příliš povzbuzuje chuť a zároveň poškozuje orgány. Často se mluví také o jejím vlivu na zvyšování krevního tlaku. Pozor je nutné dávat na skrytý obsah soli, bývá obsažena v polotovarech a hotových jídlech, ale i tam, kde byste ji nečekali - v sladkostech a pečivu.


Káva - Velké dávky kofeinu bývají spojovány se šesti různými druhy nádorových onemocnění. Kromě toho přispívají k odvápnění páteře a dlouhých kostí.

Umělá sladidla - Prokázáno u nich bylo celkem 72 vedlejších účinků. Nejpřekvapivějším nejspíš bude fakt, že se z nich tloustne (mají vliv na slinivku a produkci inzulinu), i když je lidé používají právě z opačného důvodu.


Slazené limonády všeho druhu - Způsobují osteoporózu a tloustne se z nich. Navíc často také poškozují ledviny a močový měchýř, zvlášť u žen.


Škodlivé tuky - Tuky s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin a cholesterolu významně (hydrogenovaný tuk, transformy tuků) ničí cévy a zvyšují riziko srdečně-cévních onemocnění.

 

Zdroj: Internet

 

Tento článek ke stažení ZDE

 

Pokud se vám náš článek líbil a máte zájem o dostávání těchto článků o zdraví pravidelně,

zaregistrujte se  ZDE

 

NTMzMTE3M