Kód: 54

Vitamin C 1000 mg

250 Kč
Skladem

Užitím tablety ve formě postupného uvolňování dochází k efektivnímu vstřebávání vitaminu C do těla.

Kategorie: Vitamíny

Vitamin C přispívá ke správné funkci obranyschopnosti organismu, snížení míry únavy a vyčerpání a k normální tvorbě kolagenu. Vitamin C přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a zvyšuje vstřebávání železa. 

 

Vitamin C 1000 mg obsahuje:

  v 1 tabletě RVH v %
Vitamin C (kyselina L-askorbová) 1000 mg 1250%
Bioflavonoidy z plodů pomerančovníku hořkého 34 mg  *
Šípky (extrakt 4:1 z šípků růže svraskalé) 25 mg  *

* Referenční výživová hodnota (není zákonem stanovena)

Složení: stabilizátor (hypromelóza), plnidlo (mikrokrystalická celulóza), barvivo (dioxid titaničitý), lešticí látky (polyvinylalkohol, talek), protispékavá látka (dioxid křemičitý), zvlhčovadla (polyethylenglykol, stearan hořečnatý, kyselina L-vinná), stabilizátor (polydextróza).

 

Vitamin C přispívá:

  • k normální funkci imunitního systému
  • ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • k normální tvorbě kolagenu pro výbornou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní a zubů
  • k ochraně buněk před oxidativním stresem
  • k zvýšenému vstřebávání železa
  • k látkové výměně důležité pro tvorbu energie

 

Vitamin C chrání tělo před různými pohmožděninami a krevními výrony, podporuje hojení a udržuje dobrý stav vaziva. Rovněž je mimořádně důležitý pro odolnost dásní proti krvácení a pomáhá tělu vstřebávat železo z potravy.

Vitamin C je také obsažen v produktu Vitamineral komplex.

 

Dávkování: 1 tableta denně

Obsah: 100 tablet

Hmotnost: 135 g

Skladování: Uchovávejte v suchu a temnu při teplotě +4 až +25 °C.

Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti do 12 let. Ukládejte mimo dosah dětí! 

Původ: Česká republika

Obrázek je pouze ilustrativní

 

Kyselina L-askorbová neboli vitamín C je bílo žlutavá krystalická látka kyselé chuti. Je citlivá na teplo a jako silný antioxidant vysoce citlivá na oxidaci. Napomáhá k udržení přirozené funkce metabolismu, dobré fyziologické funkci organismu a biosyntéze kolagenu (udržování pevnosti cév). Jejím hlavním zdrojem jsou citrusy (Limetka, citrón, pomeranč, grapefruit).