10 přírodních způsobů, jak zmírnit bolestivou menstruaci

Pokud se pravidelně potýkáte s bolestivou menstruací, jistě víte, jak může být někdy obtížné zvládnout tento měsíční "rituál". Aniž bychom museli sahat po silných léčivech, existují přírodní způsoby, jak tyto nepříjemnosti zmírnit. V následujícím článku se podíváme na 10 přírodních způsobů, jak zmírnit bolestivou menstruaci, a také probereme vliv vápníku a hořčíku na tento proces.

1. Pijte dostatek vody

Hydratace je klíčová pro celkové zdraví a prevenci menstruačních křečí. Když tělo nemá dostatek vody, může začít zadržovat tekutiny, což může způsobit nadýmání a zvýšení bolesti.

2. Dostatek spánku

Během menstruace tělo potřebuje více energie, proto je důležité si dopřát dostatek odpočinku. Kvalitní spánek může pomoci zmírnit některé příznaky PMS, včetně bolesti.

3. Pohyb a cvičení

Když cvičíte, tělo vylučuje endorfiny, tedy hormony štěstí, které přirozeně tlumí bolest. Pravidelné cvičení může také pomoci regulovat hormonální nerovnováhu.

4. Teplé obklady

Teplý obklad na dolní část břicha může pomoci zmírnit menstruační křeče. Teplo relaxuje svaly a tím zmírňuje bolest.

5. Zdravá strava

Jíst vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály může pomoci zmírnit bolesti během menstruace. Zvláště důležitými prvky jsou vápník a hořčík. 

6. Vápník

Vápník pomáhá udržovat normální svalovou funkci a podporuje zdraví nervového systému. Studie ukazují, že ženy, které konzumují dostatek vápníku, mají méně bolestivou menstruaci. Zdroje vápníku zahrnují mléčné výrobky, tmavě zelenou zeleninu a ořechy.

7. Hořčík

Hořčík je další důležitý minerál, který může pomoci zmírnit menstruační bolesti. Působí jako přirozený relaxant svalů a může snižovat účinky prostaglandinů - látek, které způsobují křeče. Hořčík je hojně přítomen v celozrnných výrobcích, ořeších, semínkách a luštěninách. 

8. Bylinné čaje

Existují určité bylinky, jako je máta peprná nebo šalvěj, které mohou zmírnit menstruační křeče. Pijte bylinné čaje pravidelně pro nejlepší výsledky.

9. Akupresura

Akupresura je tradiční čínská medicína, která může pomoci zmírnit bolest. Existují konkrétní body na těle, které, když jsou stimulovány, mohou menstruační bolest zmírnit.

10. Meditace a dýchací cvičení

Meditace a dýchací cvičení mohou pomoci uvolnit tělo a mysl a tím zmírnit bolest během menstruace.

 

Pokud hledáte přírodní způsob, jak zmírnit bolestivou menstruaci, vyzkoušejte některý z našich produktů CalMag Lemon nebo CalMag Mango. Oba tyto produkty obsahují vápník a hořčík, které jsou klíčové pro zmírnění bolesti. Navíc jsou obohaceny o vitamín C, který podporuje imunitní systém a celkové zdraví těla. Jsou snadno stravitelné a jsou skvělým doplňkem k jakékoliv vyvážené stravě a mohou vám pomoci ulevit od nepříjemných menstruačních křečí.

 

Pamatujte, že každé tělo je jedinečné a může reagovat na různé metody různými způsoby. Je důležité najít co pro vás funguje nejlépe. Pokud bolest přetrvává nebo se stává nesnesitelnou, měli byste se obrátit na svého lékaře.

 

Zpět do obchodu