Vitamíny pro zdravou pleť

Kosmetika z pohledu historie je velké téma. Dá se říci, že až minulé století přineslo relativně osvětu ohledně toho jak o svou pleť pečujeme.

Dlouhá staletí lidé nedbali o zdravost své kůže, ale pouze používali kosmetiku k zakrytí nedostatků a zbavení se nepříjemných pachů. Jenže v dnešní době již máme k dispozici mnoho přípravků a způsobů jak svou pleť zkrášlit, aniž bychom používali tuny make-upu a chemických látek.

Víte, že o svoji pleť se musíte starat nejdříve zevnitř a ne jen povrchově? To má totiž daleko větší váhu než kosmetika, kterou běžně používáte.

Kdo by nechtěl rozjasnit svoji pleť a dodat jí jistou dávku mladosti a elegance? A přece to jde a nejsou k tomu potřeba žádné plastické zákroky ani drahé přípravky.  Pokud je pleť unavená, povadlá, objevují se vrásky nebo dokonce akné ve věku, který tomu zcela neodpovídá. A tak je možné, že je problém ještě někde jinde a skutečně je prioritní se podívat na to, zdali vám náhodou něco nechybí ve stravě. Vitamíny i minerály sehrávají velmi důležitou roli a jejich posláním je rovněž se postarat o pleť z vnitřní strany. Dokáží spolehlivě zabránit procesu stárnutí, protože dodají pleti dostatečnou výživu.

Zdravá pleť

Podívejme se na náš životní styl:  Uspěchaný životní styl doprovázený stresem, škodlivé ovzduší, dokonce nevhodně sestavený jídelníček nebo nedostatečný pitný režim. To vše se ovšem dokáže podepsat i na naší pleti. A aby zůstala hebká a krásná, je nutné jí dodat různé vitamíny, minerály i stopové prvky.

Pitný režim je číslo jedna. Uvádí se, že průměrně by žena měla vypít okolo 2,7l a muž 3,7l vody denně. Samozřejmě toto je jen orientační číslo a záleží na hmotnosti a věku.

Jsme to, co jíme. Průmyslově zpracované potraviny, ztužené tuky, rafinovaný cukr, lepek nebo i kravské mléko naší pleti zcela nepřidá. Zkuste jíst co nejvíce bio potravin, vařte si vlastní jídla a nejezte ve fastfoodech. Samozřejmě, že je třeba najít určitý balanc, ale zdravé potraviny by ve vašem jídelníčku měly převažovat.

Kosmetika. Zaměřte se na přírodní kosmetiku neobsahující zejména: Parabeny, Triclosan, Formaldehyd, BHA, BHT, SLS. Fantastickým pomocníkem vám přitom může být například český eshop https://www.econea.cz

Doplňte vitamíny. Přestože budete jíst bio produkty, i tak se snažte doplnit vitamíny a minerály různými doplňky. Naše tělo je opravdu potřebuje a jen ze stravy nám stačit nebudou. Pojďme se podívat, které vitamíny pro zdravou pleť jsou nejvhodnější a jak moc jsou v dnešní době prospěšné.

 

Pojďme se podívat na některé vitamíny, které rozhodně pleti prospívají.

  • Vitamín B – pokud jej tělo nemá dostatek, objevuje mastná pleť a to častokrát vede k samotné tvorbě akné. Navíc prospívá pokožce a zpomaluje tvorbu vrásek.
  • Vitamín E – perfektní ochrana před oxidativním stresem, hojí rány a napomáhá proti akné.
  • Vitamín C – je známý jako silný antioxidant, který napomáhá i k obnově pokožky. Stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce.
  • Vitamín D – opět působí na pleť jako ochranná složka před oxidativním stresem. Což znamená, že se jedná o základní nerovnováhu mezi produkcí volných radikálů v těle a schopností těla se s nimi vyrovnat.
  • Vitamín A – rovněž nezůstává pozadu a přispívá pleti, aby vypadala dobře, zdravě a svěží.

Svoji zdravou pleť si můžete dokonale užít tím, že ji podpoříte kvalitními vitamíny, které se postarají o její přirozenou krásu.  

Zpět do obchodu