Pomůžou vitamíny a minerály proti vypadávání vlasů?

Když se cítíme dobře, tak nepřemýšlíme o tom, že bychom mohli něco zlepšit nebo něčemu předejít. Jakmile se ale objeví první příznaky čehokoli, co nás vnitřně zneklidní, pak začneme pátrat po tom co se vlastně děje. A buďme upřímní, za normálních okolností nikoho nenapadne, že vzhled a kvalita vlasů bude záležet i na tom, jak je naše strava kvalitní. Při prvním padání vlasů možná začneme přemýšlet, že bychom měli něco změnit. Ale problém začínáme řešit až když nastane větší ztráta vlasů a nebo nám vypadávají dlouhodobě. To už nikoho nenechá v klidu. A je pravdou, že padání vlasů již dávno není jen mužský problém, trpí tím i ženy.

 

Proč?

Nejčastější příčinou vypadávání vlasů jsou hormonální změny, resp. nerovnováha estrogenu a testosteronu, které mohou být spojeny s problémy se štítnou žlázou. Dalším důvodem hormonálních problémů bývá často také stres, nedostatek pohybu, špatná strava a tedy nedostatek vitamínů a minerálů.

 

Zdravé a silné vlasy

Struktura vlasů je tvořena především elastickou bílkovinou, nazývanou keratin.
Vlas dále obsahuje také melanin (dává mu barvu), vodu, tuky a další prvky jako např. uhlík, vodík, kyslík, dusík, železo, měď, zinek, jód). To samozřejmě není vše, ještě jsou zde i další látky. Což již dostatečně napovídá tomu, že vitamíny a minerály při padání vlasů hrají podstatnou roli.

 

Vitamíny a minerály pozitivně působící proti vypadávání vlasů:

  • vitamíny skupiny B, zejména vitamín B2 (riboflavin), B5 (kyselina pantotenová) a B6 (pyridoxin) a B7 (biotin) dodávají vlasům energii k buněčnému růstu, zlepšují cirkulaci krve a dopravují potřebné živiny k vlasovým cibulkám

  • vitamín A má velmi příznivý vliv na růst buněk

  • vitamín C je antioxidant, který chrání buňky před předčasným stárnutím a poškozováním. Zlepšuje účinnost kolagenu. Pozitivně působí na kvalitu vlasů.

  • vitamín E podporuje buňky, aby nestárly tak rychle, rovněž je chrání před UV zářením

  • železo (jeho nedostatek způsobuje vypadávání vlasů)

  • selen zkvalitňuje stav vlasů a podporuje jejich růst. Jeho nedostatek bývá příčinou lupů.

  • zinek udržuje zdravou pokožku a léčí vypadávání vlasů

  • hořčík (jeho nedostatek se projevuje na kvalitě vlasů)

  • měď má pozitivní vliv na krásnou barvu vlasů

 

Doporučujeme VITAMINERAL, vyvážený výživový doplněk. Obsahuje široké spektrum vitamínů a minerálních látek. Stačí jeden sáček denně.

Zpět do obchodu