Potřebujeme doplňky stravy? Co myslíte!

Mohou nám potravinové doplňky pomoci jako prevence před nemocí? Opravdu dokážou doplnit stravu o tolik potřebné vitamíny, minerály a ostatní látky? 

 

Dokážeme se přiblížit ideální stravě?

Ani ti z nás, kteří svůj jídelníček denně plánují a promýšlí do detailů, nedokáží trvale zajistit tělu pravidelnou dávku vitaminů a minerálů. Nemluvě o někom, kdo vůbec nejí např. maso, mléčné výrobky nebo lidech s nízkotučným příjmem potravin. Zapomeňme na ideální stav, kdy dokážeme vhodnou stravou ve formě zeleniny, ovoce, luštěnin nebo dalších superpotravin doplnit tělu dostatečné množství paliva, pro jeho další bezchybné fungování. Existují totiž brambůrky, slazené a kolové nápoje nebo třeba fastfoody.Je dokázáno, že v naší stravě je přibližně polovina doporučeného množství hořčíku a kyseliny listové. Polovina žen trpí nedostatkem vápníku a vitaminy jako C a B6 chybí většině naší populace. Výrazně méně máme v běžné stravě i železa a zinku. A to jsou prostě holá a měřitelná fakta. Pokud tedy z jakéhokoli důvodu nedokážeme zajistit vyváženou stravou dostatek vitaminů, minerálů a jiných pro zdraví potřebných látek, je vhodné přistoupit k doplnění jejich optimální hladiny vhodnými doplňky stravy.

 

Doplňky a stárnutí

Podle studií provedené na několika tisících starších osob byl zaznamenán pokles onemocnění srdce u těch, kteří podporovali své zdraví a využívali potravinové doplňky. Díky antioxidantům, aminokyselinám nebo třeba koenzymu Q10 došlo ke snížení rizika šedého zákalu a dalších nemocí zraku spojených se stárnutím. Závratě nebo třeba problémy s krátkodobou pamětí pomůže zmírnit Jinan dvoulaločný (tzv. Ginko biloba). Celkově se dá říct, že vlivem užívání doplňků stravy, tedy látek v nich obsažených, dochází ke zlepšování imunity a k významnému zmírňování projevů stárnutí.

Prevence nemocí 

Stejně tak jako je prokázáno, že nedostatek některých látek, které mají vliv na správnou funkci našeho těla má přímou souvislost s konkrétními nemocemi, má naopak dostatek účinných látek velice důležitou úlohu při prevenci onemocnění této doby. Zajímavostí je, že např. díky vlivům kouření, nadměrnému pití alkoholu nebo škodlivinám z ovzduší má náš organismus sníženou schopnost vstřebávat některé vitamíny, což neplatí pokud jejich vstřebatelnost zajistíme vhodnými potravinovými doplňky v rámci prevence našeho zdraví.

Chraňte se tedy včas před nástupem chorob a udržujte si dobrý zdravotní stav, ať už díky kvalitní stravě nebo s pomocí potravinových doplňků.

 

Zpět do obchodu